Северна Корея настоява държавният секретар на САЩ Майк Помпео да

...
Северна Корея настоява държавният секретар на САЩ Майк Помпео да
Коментари Харесай

КНДР настоява Майк Помпео да бъде изваден от преговорите със САЩ

Северна Корея упорства държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео да бъде изваден от навлезлите в задънена улица нуклеарни договаряния сред Пхенян и Вашингтон, осведоми АП.

Тоталитарната страна упреква Помпео във възпрепятстване на диалозите.
 КНДР разполага със 104 нуклеарни обекта
КНДР разполага със 104 нуклеарни обекта

Най-малко 40 обекта би трябвало да бъдат затворени като аршин за реализиране на нуклеарно разоръжаване

Опасявам се, че в случай че Помпео взе участие на договарянията още един път, диалозите ще се провалят, разгласи генералният шеф на Департамента за американски работи към външното министерство на КНДР, представен от KCNA.

Представителят разясни, че при положение на допустимо обновяване на разговора със Съединени американски щати, той желае Помпео да не взе участие на договарянията, а различен човек, който е по-внимателен и квалифициран в връзката с Пхенян.

Няколко часа по-рано Пхенян разгласи, че е изпитал ново тактическо оръжие с " мощна бойна глава " - първото тестване от блокираните нуклеарни договаряния с Вашингтон.
 КНДР възвръща полигон за далекобойни ракети
КНДР възвръща полигон за далекобойни ракети

Пхенян стартира работа по възобновяване на ракетна площадка

Междувременно медии оповестяват, че съветският водач Владимир Путин и Ким Чен-ун могат да проведат среща най-рано идната седмица.

" Тече дейна подготовка за евентуална среща ", разяснява Юрий Ушаков, консултант на президента на Русия.

Руски, южнокорейски и японски медии осведомят, че Ким и Путин могат да се срещнат в съветския Далечен изток. Вестник " Известия " написа, базирайки се на дипломатически източници, че срещата ще се организира във Владивосток преди съветският водач да отпътува за Китай за среща на върха на 26-27 април.

Източник обаче предизвести, че проектите могат да претърпят смяна, защото Ким е " емоционален човек ".

Японска медия оповестява, базирайки се на съветски дипломатически източник, че на " 99% " Путин и Ким ще се срещнат в сряда във Владивосток.

Държавният департамент на Съединени американски щати извести, че е изпратил специфичния си представител за КНДР в Москва, с цел да организира диалози с съветски представители за нуклеарното разоръжаване на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР