Северна Корея наскоро прие обширен нов закон, който се стреми

...
Северна Корея наскоро прие обширен нов закон, който се стреми
Коментари Харесай

Защо Ким Чен-ун води война срещу жаргона, дънките и чуждите филми в Северна Корея

Северна Корея неотдавна одобри просторен нов закон, който се стреми да отстрани всевъзможен тип задгранично въздействие - строго наказвайки всеки, хванат с непознати филми, облекло или даже употребяващ диалект. Но за какво го прави, пита в собствен материал Би Би Си.

Юн Ми-со споделя, че е била на 11 години, когато за пръв път е видяла мъж, екзекутиран за това, че е хванат с южнокорейска драма.

На целия му квартал е било подредено да гледа.

" Ако не го извършите, това ще бъде класифицирано като изменничество ", сподели тя пред Би Би Си от вкъщи си в Сеул.

Севернокорейските граничари са се уверявали, че всички знаят, че наказването за контрабанда на противозаконни видеоклипове е гибел.

" Имам мощен спомен за мъжа, който беше със завързани очи, към момента виждам по какъв начин сълзите му текат. Това беше травматично за мен. Превръзката на очите беше напълно обляна в сълзите му. Сложиха го на прът и го вързаха, след което го гръмнаха ", посочи Юн Ми-со.

Представете си, че сте в непрекъснато положение на локдаун без интернет, обществени мрежи и единствено няколко следени от страната малките екрани, имащи за цел да ви кажат това, което ръководителите на страната желаят да чуете - това е животът в Северна Корея.

А в този момент нейният лидер Ким Чен-ун ускорява репресиите посредством нов просторен закон против това, което режимът дефинира като " реакционна мисъл ".

Всеки, който е хванат с огромни количества медийно наличие от Южна Корея, Съединени американски щати или Япония, в този момент се сблъсква със смъртно наказване. Хванатите да гледат ги грози 15 години затвор.

А не става въпрос единствено за това, което хората гледат.

Наскоро Ким написа писмо в държавните медии, призоваващо Младежката лига на страната да предприеме крути ограничения против " противното, индивидуалистично, антисоциалистическо държание " измежду младежите. Той желае да спре непознатата тирада, прическите и облеклата, които той дефинира като " рискови токсини ".

Daily NK, онлайн издание в Сеул с източници в Северна Корея, оповестява, че трима младежи са били изпратени в превъзпитателен лагер поради това, че са се подстригали като идоли от модерната корейска известна музика и че са подгъвали панталоните си над глезените си.

Всичко това е по този начин, тъй като Ким е във война, която не включва нуклеарни оръжия или ракети.

Анализатори показват, че той се пробва да спре външната информация да доближава до хората в Северна Корея, защото животът в страната става все по-труден.

Смята се, че милиони хора гладуват. Ким желае да подсигурява, че те към момента се хранят с деликатно направената агитация на страната, вместо да получават незадълбочен взор за живота съгласно лъскавите южнокорейски драми, снимани в Сеул, един от най-богатите градове в Азия.

Страната беше откъсната от външния свят повече от всеки път, откакто предходната година запечата границата си в отговор на пандемията. Жизненоважните доставки и търговията от прилежащ Китай съвсем стопираха. Въпреки че някои доставки стартират да минават, вносът към момента е стеснен.

Тази самоналожена изолираност изостри така и така провалящата се стопанска система, където парите се вливат в нуклеарните упоритости на режима. По-рано тази година самият Ким призна, че народът му е изправен пред " най-тежката обстановка, която би трябвало да преодолеем ".

Daily NK са първите, сдобили се с копие на закона.

" Той гласи, че в случай че служащ бъде хванат, ръководителят на фабриката може да бъде осъден, а в случай че дете е проблематично, родителите също могат да бъдат осъдени. Системата за взаимно наблюдаване, насърчавана от севернокорейския режим, е отразена нападателно в този закон ", показва основният редактор на Daily NK Лий Сан-йон пред Би Би Си.

Той споделя, че това има за цел да " разбие " всевъзможни фантазии или обаяние, които младото потомство могат да имат за Южна Корея.

" С други думи, режимът стигна до заключението, че може да се образува възприятие на опозиция, в случай че бъдат въведени култури от други страни ", добави той.

Чой Чен-хун, един от дребното дезертьори, съумели да избягат от страната през последната година, е споделил пред Би Би Си, че " колкото по-тежки са времената, толкоз по-сурови са наредбите, законите, наказванията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР