Северна Корея нарече американския президент Доналд Тръмп психопат. това стана

...
Северна Корея нарече американския президент Доналд Тръмп психопат. това стана
Коментари Харесай

Северна Корея нарече Тръмп психопат

Северна Корея назова американския президент Доналд Тръмп " умопобъркан ". това стана след следващото изостряне на напрежението сред двете страни поради гибелта на американския студент Ото Уормбиър, който преди седмица бе пуснат от севернокорейски затвор и бе върнат в Съединени американски щати в кома, където умря, съобщи Франс прес.

Официозният вестник на комунистическия режим написа, че американският президент бил в " тежка обстановка " у дома и твърди, че той си играел с концепцията за предпазен удар против Северна Корея, с цел да отклони вниманието от вътрешната политическа рецесия.

" Южна Корея би трябвало да осъзнае, че следването на психопата Тръмп...ще докара единствено до злополучие ", се акцентира в публицистична публикация на официозното издание.

Серия от нуклеарни тествания и изстрелвания на ракети от предходната година насам ускориха напрежението на Корейския полустров, а гибелта на Уормбиър в допълнение утежни връзките сред Пхенян и Вашингтон.

Тръмп разкритикува остро " бруталния режим " в Пхенян, като се зарече, че е решен да " предотврати сходни нещастия да сполетяват почтени хора, попаднали в ръцете на режими, които не зачитат върховенството на закона или главните условия за добър живот ".

Неговият език беше подет от южнокорейския президент Мун Дже-ин, който съобщи в изявление преди визитата си в Белия дом през идната седмица, че Северна Корея носи отговорност за кончината на студента.

" Смятам, че в този момент би трябвало да имаме чувството, че Северна Корея е несъизмерим режим ", разяснява Мун пред американската телевизия CBS.

Мун Дже-ин, който е лявоцентристки политик и който се закле през предишния месец като държавен глава след безапелационната изборна победа, поддържа ангажирането със Северна Корея, а не твърдата позиция на сваления си закостенял предходник Пак Гън-хе.

Вашингтон също по този начин ускори проявлението на мускули в района след гибелта на американския студент, изпращайки два бомбардировача B-1 над Корейския полуостров в планувани военни учения с Япония и Южна Корея.

22-годишният Ото Уормбиър претърпя тежки мозъчни увреждания в Северна Корея и умря в понеделник след 18 месеца плен в Северна Корея, откакто беше наказан на тежък труд за кражба на агитационен афиш от хотел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР