Северна Корея направи рядко изявление, като се обърна към всички

...
Северна Корея направи рядко изявление, като се обърна към всички
Коментари Харесай

Рядко обръщение на Северна Корея с призив за обединение

Северна Корея направи рядко изказване, като се обърна към всички корейци по света с апел да реализират пробив за обединяването на страната без помощта на други страни, съобщи Ройтерс.

Всички корейци би трябвало " да подкрепят контактите, пътуванията и съдействието сред Северна и Южна Корея ", се споделя в изказването, представено от севернокорейски държавни медии. Пхенян даде обещание да смаже всички провокации пред обединяването на полуострова.

В изказването, направено след взаимна среща на държавното управление и политически партии, се акцентира, че корейците би трябвало да се борят пламенно за понижаване на военното напрежение и основаване на кротичък климат на Корейския полуостров. Военното напрежение е измежду главните спънки пред подобряването на връзките сред двете Кореи и обединяването.

Видя се, че съвместните военни учения с непознати сили не помагат развитието на връзките сред Северна и Южна Корея, се отбелязва в изказването.

КНДР не заяви за какво е била проведена срещата, само че в изказването се споделя, че тя е целяла да поддържа забележките на лидера Ким Чен-ун по отношение на обединяването на полуострова, направени в новогодишното му послание.

Пхенян акцентира, че тази година е от голяма важност за Северна и Южна Корея, тъй като се навършват 70 години от основаването на КНДР.

За южната Република Корея годината е значима, тъй като идващият месец страната ще бъде хазаин на Зимните олимпийски игри.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР