Северна Корея намекна, че може да разположи ракетите си по

...
Северна Корея намекна, че може да разположи ракетите си по
Коментари Харесай

Северна Корея отправи страховито предупреждение към Япония

Северна Корея загатна, че може да разположи ракетите си по посока на Япония. По този метод посланик от Министерството на външните работи на КНДР осъди изказването на японския министър председател Шиндзо Абе за желанието си да повлияе на севернокорейското управление. Представителят на Северна Корея нападателно реагира на изявленията на японския министър-председател, който съобщи за желанието си да усили натиска към КНДР след следващия тест на балистична ракета от страна на Пхенян.

" Стратегическите войски на Северна Корея, които понастоящем са прицелени единствено в американски бази, могат да променят задачите си за нанасяне на удари ", недвусмислено загатна севернокорейския посланик.

Както предава осведомителната организация ЦТАК, представителят на външните работи на КНДР е предизвестил, че Северна Корея ще продължи да създава " още по-точни и разнородни нуклеарни оръжия и средства за тяхната доставка ". Според думите му, това ще продължи дотогава, до момента в който " Съединени американски щати и техните васали не създадат рационален избор ".

По-рано, разяснявайки изстрелването на балистичната ракета от Пхенян, Шиндзо Абе разгласи, че държавното управление на Япония е решено да усили натиска върху КНДР чрез наказания и взаимоотношение с Организация на обединените нации. Японският министър председател не посочи какви тъкмо ще бъдат глобите.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР