Северна Корея на няколко пъти е отхвърлила предложен от държавния

...
Северна Корея на няколко пъти е отхвърлила предложен от държавния
Коментари Харесай

КНДР отхвърли поискания от САЩ срок за ядрено разоръжаване

Северна Корея на няколко пъти е отхвърлила препоръчан от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео период за нуклеарно разоръжаване, осведоми Vox.

Помпео е изискал от Пхенян да съобщи на Съединени американски щати или на трета страна 60-70% от нуклеарните си бойни глави в границите на идващите 6-8 месеца.

Според източници, осведомени със случая, някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ е показал този проект на КНДР няколко пъти през последните два месеца. Но договарящите от изолираната страна са го отхвърляли всякога. Един от източниците означи, че главната цел на Помпео на договарянията е КНДР да разкрие какъв брой нуклеарни бойни глави има.

По-рано се появи информация, че КНДР е подхванала спомагателни дейности за разрушение на един от полигоните си за тестване на балистични ракети.

Междувременно посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, представена от " Ройтерс ", че Съединени американски щати не са подготвени да чакат прекалено много КНДР да предприеме действителни дейности за нуклеарно разоръжаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР