Северна Корея монтира отново използваните за пропаганда високоговорители по границата

...
Северна Корея монтира отново използваните за пропаганда високоговорители по границата
Коментари Харесай

Северна Корея отново монтира на границата високоговорителите, които използваше за пропаганда

Северна Корея инсталира още веднъж употребяваните за агитация високоговорители по границата с Южна Корея, съобщи Йонхап, като цитира изказване на армията. Високоговорителите бяха отстранени по силата на съглашение, реализирано на срещата на високо ниво сред южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун на 27 април 2018 година. Тогава Северна и Южна Корея се споразумяха да спрат всички враждебни дейности една против друга и да отстранен средствата за тях. Това включваше пропагандата посредством високоговорители и раздаването на пропагандни листовки, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Южнокорейските въоръжени сили оповестяват, че са засекли наново слагане на севернокорейски високоговорители "на доста места " в демилитаризираната зона сред двете страни. Пхенян демонтира десетки високоговорители на към 40 места по границата.

Северна Корея се готви да хвърли над Юга 12 милиона пропагандни листовки

"Следим деликатно дейностите на Севера за водене на психическа война. Продължаваме да сме в подготвеност, с цел да отговорим съответно на всякакво допустимо развиване на обстановката ", съобщи представител на Обединеното командване.

Южна Корея също обмисля опцията да инсталира своите високоговорители. Пхенян към този момент заплаши, че ще изпрати пропагандни листовки през южната граница и ще предприеме други дейности против "врага " в символ на митинг против обстоятелството, че Сеул не съумя да попречи на севернокорейски жители, избягали в Южна Корея, да водят пропагандна акция против режима, напомня Йонхап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР