Северна Корея може да произведе между 151 и 242 ядрени

...
Северна Корея може да произведе между 151 и 242 ядрени
Коментари Харесай

Северна Корея можела да има 242 ядрени оръжия до 2027-а

Северна Корея може да създаде сред 151 и 242 нуклеарни оръжия и десетки междуконтинентални балистични ракети. Това се показва в взаимен отчет на Института за политически проучвания " Асан " и корпорацията РАНД.

Докладът, озаглавен " Противодействие на рисковете от нуклеарното оръжие на Северна Корея ", се основава на оценката на количеството делящ се материал, който се счита, че е създал Пхенян. Той обаче акцентира значимостта на предпазливостта, когато става въпрос за извеждане на изводи по отношение на нуклеарния боеприпас на Пхенян, защото оценката не се основава на фактически произвеждане на нуклеарно оръжие.

Докладът приканва както Южна Корея, по този начин и Съединени американски щати да стартират да преценят опциите си за противопоставяне на това евентуално развиване. Главният заместник-говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати Джалина Портър съобщи в петък, че Вашингтон има ангажимент да се концентрира върху намаляването на опасността, която Пхенян съставлява както за Съединени американски щати, по този начин и за техните съдружници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР