Северна Корея може би строи подводница, способна да носи балистични

...
Северна Корея може би строи подводница, способна да носи балистични
Коментари Харесай

Северна Корея строи подводница, способна да носи балистични ракети?

Северна Корея може би строи подводница, способна да носи балистични ракети. Това съмнение изричат американски специалисти в публикация, която помества през днешния ден вашингтонският изчерпателен уебсайт 38 Норт, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според експертите, анализирали сателитни фотоси от 5 ноември, подводницата се строи в така наречен Южна корабостроителница Симпхо на източното крайбрежие на КНДР. Кадрите демонстрират два цилиндрични обекта, които може да са част от външния корпус на подводница.

Диаметърът на единия е близо 7,1 м, а другият - островръх, се стеснява от 7,1 на 6,1 метра. Въз основа на тези данни те вършат извода, че Северна Корея основава подводница от клас "Симпхо ", способна да носи балистични ракети.

Експертите декларират, че на ситуиран в близост стенд за тествания се вижда кула със закрепено на нея оборудване, напомнящо пусков резервоар. Според тях в близост не се виждат признаци за осъществявана активност, само че оборудването може би е знак, че севернокорейците не престават да тестват механизъм за пуск на балистични ракети от подводници, написа Българска телеграфна агенция.

Както и през август т. година, пробната подводница от клас "Симпхо " и специфичният шлеп за тествания на пусковия механизъм към момента стоят на котва. Според специалистите обаче те всеки миг може да излязат в намерено море по заповед от Пхенян. Въпреки това нищо не демонстрира, че се прави подготовка за тествания на балистични ракети "Пукуксон ", прибавят те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР