Северна Корея може би е близо до завършването на нов

...
Северна Корея може би е близо до завършването на нов
Коментари Харесай

Северна Корея може би е близо до изграждането на нов ядрен реактор

Северна Корея може би е покрай завършването на нов реактор в огромния си нуклеарен комплекс в Йонбьон, съобщи Блумбърг, базирайки се на сателитни фотоси.

Строителни бригади работят по помощна постройка в пробния лек воден реактор (ELWR) на обекта и наоколо до помпената станция на ELWR е видяно изхвърляне на вода, което може да е обвързвано с тестване на охладителната система на реактора.

По-рано тази седмица севернокорейският водач Ким Чен Ун посети оборудване за произвеждане на нуклеарни бомби и още веднъж удостовери заповедта си за всеобщо разширение на нуклеарния боеприпас на Севера. Ким съобщи, че Северна Корея е подготвена да употребява нуклеарно оръжие " когато и да е и на всички места ", съобщи КЦТА.

Посещението му в оборудването се състоя в миг, когато страната организира серия от оръжейни тествания, в това число на балистични ракети, предопределени да носят нуклеарна бойна глава.

Съществуващият реактор на площадката в Йонбьон работи от юли 2021 година, а сателитни фотоси от март демонстрират, че има ново строителство на постройката за предпазване на отработеното гориво на реактора.

" Заедно тези събития наподобява отразяват неотдавнашната инструкция на Ким Чен Ун да усили производството на делящи се материали в страната, с цел да разшири арсенала си от нуклеарни оръжия ", се споделя в уеб страницата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР