Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да

...
Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се закани: Ще продължим да засилваме армията си

Северна Корея, която разполага с нуклеарно оръжие, ще продължи да ускорява армията си, съобщи през днешния ден севернокорейският водач на боен церемониал през днешния ден в Пхенян (в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия), съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Парадът бе предаван директно по севернокорейската държавна телевизия. Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и минаха през основния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и феновете нададоха радостни възгласи, когато се появи на трибуната на постройката, от която държа речта си. "Ще продължим да ускоряваме армията си за самозащита и нуклеарно въздържане ", посочи Ким по време на речта си на днешния боен церемониал. КНДР разполага със средства за въздържане, които й разрешават да се опълчи на всевъзможни закани, безапелационен бе севернокорейският водач. В същото време той означи, че севернокорейската военна мощност не е съответно ориентирана против някого.

Ким предизвести, че страната му ще активизира целия си нуклеарен боеприпас, в случай че бъде застрашена, съобщи Асошиейтед прес. Въпреки това севернокорейският водач се въздържа от директни рецензии против Вашингтон по време на днешния боен церемониал, който бе извършен по-малко от четири седмици преди американските президентски избори на 3 ноември. Той избра да се концентрира върху обръщение към популацията на личната си страна, като прикани севернокорейците да проявят неотстъпчивост в битката с многочислените провокации пред КНДР, измежду които попадат пандемията от ковид и тежките стопански наказания, въведени против Пхенян поради нуклеарната му стратегия. Ким увери, че към сегашния миг в Северна Корея няма нито един човек, инфектиран с ковид, съобщи Агенция Франс Прес. Севернокорейският водач пожела "добро здраве на всички хора по света, които страдат " от Ковид-19, и изрази вярата си за съдействие с Южна Корея след края на пандемията от ковид. "Надявам се, че свързаната с ковид рецесия ще бъде преодоляна ", сподели Ким, представен от ТАСС.

Лидерът на КНДР благодари на военните за помощта, която са оказали на популацията при серията от опустошителни стихии през лятото, и изрази удовлетворение от положените старания за попречване на появяването на ковид в Северна Корея, съобщи Ройтерс. На военния церемониал в Пхенян участваха също сестрата на, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското държавно управление и високопоставени военни командири.

Корейската централна телеграфна организация заяви, че китайският президент е изпратил писмо на Ким, в което декларира, че Пекин ще продължи да пази, укрепва и развива двустранните си връзки с Пхенян, съобщи АП. Освен това на парада беше показана и незнайна до момента междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна до момента севернокорейска ракета. Тя беше транспортирана на специфична транспортна машина с минимум 22 колела, оповестява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР