Северна Корея (КНДР) съобщи, че е засегната от най-тежката суша

...
Северна Корея (КНДР) съобщи, че е засегната от най-тежката суша
Коментари Харесай

Северна Корея е засегната от най-тежката суша от десетилетия

Северна Корея (КНДР) заяви, че е наранена от най-тежката суша от близо четири десетилетия насам и има данни, че в страната има рецесия с прехраната, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Официалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА) заяви, че през първите пет месеца от годината в страната са паднали приблизително 54,4 мм дъжд. Това е най-ниското ниво от 1982 година насам, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец организациите на Организация на обединените нации по прехраната оповестиха, че към 10 милиона души в Северна Корея са изправени пред " тежък дефицит на храни ". КНДР регистрира пък една от най-слабите реколти от десетилетие.

През февруари севернокорейският представител в Организация на обединените нации Ким Сон насочи необикновен апел за незабавна хранителна помощ. Според оценки на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации без филантропична помощ милиони севернокорейци ще бъдат изложени на апетит. За увеличение на доставките на храни в КНДР е належащо стабилно финансиране от страни донори, с цел да се избави живота на хората, акцентират представители на Организация на обединените нации.

Севернокорейски представители упрекнаха за дефицита на храни неприятното време и интернационалните стопански наказания, които бяха засилени след серията от нуклеарни и ракетни тествания, осъществени от КНДР през последните години. На среща във Виетнам през февруари президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли апела на севернокорейския водач Ким Чен-ун за облекчение на глобите в подмяна на разрушение на основния нуклеарен комплекс на Северна Корея.

В средата на 90-те години на предишния век Северна Корея беше наранена от тежък апетит, за който се счита, че е предизвикал гибелта на стотици хиляди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР