Северна Корея (КНДР) няма да се откаже от ангажимента си

...
Северна Корея (КНДР) няма да се откаже от ангажимента си
Коментари Харесай

Северна Корея ще спази обещанието си за денуклеаризация

Северна Корея (КНДР) няма да се откаже от уговорката си да организира цялостна денуклеаризация в подмяна на гаранции за сигурността си от страна на Съединени американски щати, съобщи японският външен министър Таро Коно в изявление за канала Ен Ейч Кей.
" В Северна Корея обещанието на висшия водач има изключително значение, изключително в случай че е обещано в писмен тип ", акцентира министър Коно. " Важно е и това, че за цялостната денуклеаризация е обявено в страната. Мисля, че в сходна обстановка КНДР няма да се откаже от уговорката си ", добави той.
На срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун, състояла се на 12 юни в Сингапур, беше подписан взаимен документ. В него се афишира, че Пхенян е подготвен да одобри цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров, а в подмяна Съединени американски щати поемат отговорност да дават на КНДР гаранции за сигурността на страната, без да прецизират какви съответно.
В рамките на съглашението с КНДР Вашингтон е предявил претенции по 47 пункта, добави Таро Коно. Те са били показани от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо по време на визитата му в Пхенян. Той е съобщил пред севернокорейските управляващи, че Съединени американски щати схващат под " цялостна денуклеаризация " ликвидирането на нуклеарното и други типове оръжия за всеобщо заличаване по проверим и необратим метод. " Ако настояването за цялостна денуклеаризация в това схващане не бъде изпълнено, няма да бъдат анулирани и глобите ", акцентира японският външен министър.
За момента не се разисква въпроса за редуциране на американския боен контингент в Южна Корея, съобщи министърът. " За това не може да става дума, до момента в който не се промени съществено обстановката в региона на сигурността в района ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР