Северна Корея каза, че никога не е сключвала оръжейни сделки

...
Северна Корея каза, че никога не е сключвала оръжейни сделки
Коментари Харесай

Северна Корея: Никога не сме сключвали оръжейни сделки с Русия

Северна Корея сподели, че в никакъв случай не е сключвала оръжейни покупко-продажби с Русия и няма планове да подписва покупко-продажби, заяви корейската държавна медия КЦТА, откакто Съединени американски щати обявиха, че Северна Корея наподобява доставя Русия с артилерийски снаряди, съобщи Ройтерс.

" Ние още веднъж ясно споделяме, че в никакъв случай не сме сключвали " оръжейни покупко-продажби " с Русия и че не имаме намерение да сключваме в бъдеще ", сподели Северът в изказване, оповестено от КЦТА.

Северна Корея също по този начин осъди думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, наричайки неговите мнения за севернокорейските ракетни изстрелвания " несправедливи " и описвайки стрелбите като " заслужено противопоставяне и самоотбрана за справяне с военните провокации на Съединени американски щати ".

Гутериш в петък осъди наскорошните севернокорейски изстрелвания на ракети и прикани Пхенян " неотложно да стартира да се въздържа от предприемането на по-нататъшни провокативни дейности ".

" Смятам, че несправедливото и предубедено държание на генералния секретар на Организация на обединените нации ненапълно е отговорно за все по-сериозната обстановка на Корейския полуостров ", сподели севернокорейският заместник-министър на външните работи в свое изказване, оповестено от КЦТА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР