Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,

...
Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,
Коментари Харесай

TheSun: Сателитни снимки показват мащабна подготовка за погребението на Ким Чен Ун

Северна Корея построява огромни парадни структури на фона на известия, че водачът й Ким Чен Ун е умрял. Това демонстрират сателитни изображения, оповестява The Sun.

Изображенията, оповестени от Planet Labs, демонстрират краткотрайни здания, нормално употребявани за военни паради, които се конфигурират в столицата Пхенян.

Има и известия, че страна попаднала в хватката на коронавирусната зараза, което значи, че всеобщият боен церемониал наподобява малко евентуално да се случи през идващите седмици.

Ким Чен Ун не е бил виждан на обществено място от 11 април, а в този момент известия от района настояват, че е умрял след сърдечна интервенция.

Има спекулации, че парадът може да бъде за погребението на водача, сходно на невероятните подиуми през 2011 година, когато татко му Ким Чен Ир умря.

Редовете от краткотрайни структури, евентуално употребявани за настаняване на бойци, които ще вземат присъединяване в събитието, са конфигурирани на подготвителните площадки на парада в Пхенян.

Северна Кория имаше проекти за боен церемониал през януари, само че това събитие бе отсрочено поради експлоадирането на епидемията от COVID-19.

Здравословното положение на Ким Чен Ун е обект на спекулации от известно време, защото той е върл пушач, обича да си пийва и да похапва щедро, а и напоследък бил качил 20 кг.

Доклади от Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и Япония спекулират, че севернокорейският водач е умрял или е в кома след сърдечна интервенция, пострадване по време на ракетно тестване или се е сринал, до момента в който се разхождал в провинцията.

Южна Корея обаче упорства, че Ким е "жив и здрав ", до момента в който други отчети допускат, че се изолира поради ковид в частния си курорт във Вонсан.

Доналд Тръмп съобщи, че счита, че известията за гибелта му са "неверни ", макар че един от съветниците на американския президент е споделил за Fox News, че диктаторът евентуално е мъртъв или неработоспособен.

Donga.com пък оповестява, че Ким е видян предходната седмица да се разхожда независимо в курорта си във Вонсан на източния бряг на Северна Корея, като се базира на американски държавен чиновник.

Междувременно медиите в Северна Корея не престават да осведомят читателите за активността на ръководителя на Държавния съвет на страната Ким Чен-ун, което демонстрира, че той работи в нормален режим. Това съобщи през днешния ден южнокорейският министър на националното обединяване Ким Йон-чул на среща с депутати в Народното събрание.

"Севернокорейският щемпел разгласява известия за работата на ръководителят Ким Чен-ун, което допуска, че той обикновено продължава да извършва своите отговорности ", посочи министърът, който дава отговор за връзките с Пхенян.

Вчера вечерта севернокорейската организация КЦТА осведоми, че Ким Чен-ун е изпратил приветствена депеша на президента на Република Южна Африка. В неделя формалният вестник на КНДР "Нодон синмун " заяви, севернокорейският водач продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено обръщение на служащите на най-големия градеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма. Нови фотоси на Ким Чен-ун не бяха оповестени.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР