Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,

...
Северна Корея изгражда големи парадни структури на фона на съобщения,
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват подготовка за погребение на Ким Чен-ун

Северна Корея построява огромни парадни структури на фона на известия, че водачът й Ким Чен-ун е умрял. Това демонстрират сателитни изображения, оповестява The Sun.

Изображенията, оповестени от Planet Labs, демонстрират краткотрайни здания, нормално употребявани за военни паради, които се конфигурират в столицата Пхенян.

Има и известия, че страната е попаднала в хватката на коронавирусната зараза, което значи, че всеобщият боен церемониал наподобява малко евентуално да се случи през идващите седмици.

Ким Чен-ун не е виждан на обществено място от 11 април, а в този момент известия от района настояват, че е умрял след сърдечна интервенция.

Има спекулации, че парадът може да бъде за погребението на водача, сходно на невероятните подиуми през 2011 година, когато татко му Ким Чен Ир умря.

Редовете от краткотрайни структури, евентуално употребявани за настаняване на бойци, които ще вземат присъединяване в събитието, са конфигурирани на подготвителните площадки на парада в Пхенян.

Северна Корея имаше проекти за боен церемониал през януари, само че това събитие бе отсрочено поради експлоадирането на епидемията от COVID-19, напомня Darik News.

В обществените мрежи се появиха се и фотоси, на които се вижда мъртвият севернокорейски водач в стъклен ковчег. По-късно обаче стана ясно, че те са подправени и са инсталирани от фотоси от погребението на татко му.

Здравословното положение на Ким Чен-ун е обект на спекулации от известно време, защото той е върл пушач, обича да си пийва и да похапва щедро, а и напоследък качил 20 кг.

Доклади от Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и Япония спекулират, че севернокорейският водач е умрял или е в кома след сърдечна интервенция, пострадване по време на ракетно тестване или се е сринал, до момента в който се разхождал в провинцията.

Южна Корея обаче упорства, че Ким е " жив и здрав ", до момента в който други отчети допускат, че се изолира поради ковид в частния си курорт във Вонсан.

Доналд Тръмп съобщи, че счита, че известията за гибелта му са " погрешни ", макар че един от съветниците на американския президент е споделил за Fox News, че диктаторът евентуално е мъртъв или неработоспособен.

Donga.com пък оповестява, че Ким е видян предходната седмица да се разхожда независимо в курорта си във Вонсан на източния бряг на Северна Корея, като се базира на американски държавен чиновник. /profit.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР