Северна Корея е започнала да доставя военно оборудване на руската

...
Северна Корея е започнала да доставя военно оборудване на руската
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея е доставила оръжие на Вагнер

Северна Корея е почнала да доставя военно съоръжение на съветската паравоенна организация " Вагнер ", заяви Агенция Франс Прес.

От няколко месеца се носят клюки, че Москва е поискала от Северна Корея оръжие , с цел да продължи войната си в Украйна.

Северна Корея е направила една доставка на оръжия за групата " Вагнер " през предишния месец и може би възнамерява още . Това съобщи представител на Белия дом в четвъртък, предупреждавайки за възходящата мощ на съветската паравоенна организация.
 ISW:
ISW: " Вагнер " търси легитимност в Русия посредством войната в Украйна

Лукашенко прави обезверени опити да избяга от натиска на Кремъл

Координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати за стратегически връзки Джон Кърби  коментира, че Пхенян е " приключил първичната доставка на оръжия на Вагнер , която е платила за това съоръжение ".

Той удостовери отчет на " Ройтерс " за доставка на гранатомети и ракети от ЧВК " Вагнер " от Северна Корея през ноември .

Новината предизвика рецензии от английския външен министър Джеймс Клевърли, който сподели, че " фактът, че Путин се обръща за помощ към Северна Корея , е знак за отчаянието и изолацията на Русия . Ще работим с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме, че Северна Корея ще заплати висока цена за поддръжка на противозаконната война на Русия в Украйна ".

Джеймс Клевърли потвърди, че по оценки на Съединени американски щати в Украйна работят към 50 000 бойци на ЧВК " Вагнер ", от които към 40 000 са някогашни пандизчии.

" Вагнер се трансформира в център на властта, който се конкурира с съветските военни и други съветски министерства ", споделя той.

Миналия месец бяха наложени нови наказания на двама съветски лица, свързани с " Вагнер ".
 Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година
Северна Корея основава шпионски спътник до април 2023 година

КНДР разгласи, че е провела значим тест в последна фаза

Русия към този момент купува от Иран безпилотни самолети Шахед-136, а съгласно неотдавнашно следствие, оповестено от " Ройтерс ", английския институт RUSI и " Важни истории ", може да получава съставни елементи за безпилотните самолети Орлан, с цел да заобиколи глобите на Китай и Съединени американски щати.

По-рано Вашингтон съобщи, че през идващите седмици ще наложи наказания, целящи да лимитират в допълнение опцията на ЧВК " Вагнер " да получава оръжия от чужбина .

Такива наказания към този момент бяха наложени в сряда: Министерството на търговията ограничи доставките на ЧВК с съоръжение, създадено с американско съоръжение.

Също през днешния ден Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява цялостен лист на фирмите, свързани с съветския флот, на които Вашингтон наложи нови наказания.

Сред тях са AK " Ригел ", институтът " Электроприбор ", концернът " Моринформсистема " и други съветски компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР