Северна Корея е взривила междукорейския офис за връзка с властите

...
Северна Корея е взривила междукорейския офис за връзка с властите
Коментари Харесай

Северна Корея взриви офиса за връзка със Сеул в град Кесон

Северна Корея е взривила междукорейския офис за връзка с управляващите в Сеул в граничния град Кесон, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Офисът, който бе отворен през 2018 година, имаше за цел да улесни двете страни в тяхната връзка.
Снимка: EPA
Новината бе доказана от южнокорейското министерство на националното обединяване.

" Северна Корея взриви Службата за връзка в Кесон в 14:49 ч. локално време ", се споделя в известието на службата на представителя на министерството, което се занимава с междукорейските връзки.

По-рано Северна Корея заплаши да унищожи постройката на фона на сериозната си изразителност във връзка с Южна Корея, предизвикана от неуспеха на Сеул да спре прехвърлянето на пропагандни листовки от деятели през границата.
Северна Корея заплашва да разположи войски в демилитаризираната зона Ким Йо-чен – сестрата на водача на КНДР Ким Чен-ун, е наредила на армията да се приготви за дислоциране в зоната
Още през уикенда Ким Йо-чен – сестрата на водача на КНДР Ким Чен-ун, съобщи, че ще унищожи постройката по „ драматичен метод “. Малко по-рано Йо-чен заповяда на севернокорейската войска да се приготви за нахлуване в демилитаризираната зона.
Снимка: Ройтерс
Според някои специалисти Северът показва по този метод недоволството си от това, че взаимни стопански планове с Юга не се възобновяват поради американските наказания против Пхенян, отбелязва „ Асошейтед прес “.

„ Трудно такова държание ще помогне на режима на Ким да реализира каквото желае от международната общественост, само че такива дейности оказват помощ за вътрешна агитация “, споделя Лийф-Ерик Исли, професор в университет в Сеул, пред Би Би Си.

Северна и Южна Корея към момента са технологически във война, тъй като сред двете страни не е било подписано спокойно съглашение при приключването на Корейската война през 1953 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР