Северна Корея е спряла продажбата на гориво в бензиностанциите в

...
Северна Корея е спряла продажбата на гориво в бензиностанциите в
Коментари Харесай

Северна Корея спря продажбата на бензин за редови граждани

Северна Корея е спряла продажбата на гориво в бензиностанциите в края на септември. Забраната се отнася за всички като се изключи високопоставените дейци на Корейската трудова партия, държавното управление, армията и специфичните служби, написа японският вестник Асахи, представен от ТАСС.

Тежките ограничавания целят да се натрупат ресурси от горива след глобите на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации, които ограничиха износа на петролни артикули за КНДР, считат източниците на изданието. Решението за новите наказания бе взето в отговор на нуклеарните опити на Пхенян, нарушаващи интернационалното законодателство.

Според японското издание от края на септември бензиностанциите зареждат единствено коли, чиито номера стартират с 727 – с такива номера кара единствено висшата номенклатура в комунистическата страна.

По-рано южнокорейската организация Йонхап заяви, че от началото на годината цените на бензина в Северна Корея са се повишили тройно. Правителството в Сеул прави оценка годишното ползване на нефт и петролни артикули в Северна Корея на 700-900 000 тона. Страната поддържа стратегически ресурси от 1 млн. тона при положение на война. Според източници на Асахи, Пхенян е решил за удвои тези ресурси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР