Северна Корея е съгласна да преговаря със САЩ за ядрената

...
Северна Корея е съгласна да преговаря със САЩ за ядрената
Коментари Харесай

Северна Корея е готова да преговаря за ядрената си програма, но само ако...


Северна Корея е съгласна да договаря със Съединени американски щати за нуклеарната си стратегия, само че единствено в случай че Русия също вземе присъединяване в диалозите, написа американското издание Washington Examiner, като се базира на думите, изказани от съветски народен представител. „ Северна Корея е подготвена да води договаряния със Съединени американски щати, само че с присъединяване на Русия като трета страна “, съобщи пред съветска държавна медия депутатът Виталий Пашин, откакто се завърна от пътешестване до Корейския полуостров.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и неговият екип отхвърлят да прегледат опцията за възможни диалози със Северна Корея, до момента в който режимът на Ким Чен-ун не спре тестванията на балистични ракети и не се съгласи, че договарянията ще завършат с нуклеарно разоръжаване на страната. Севернокорейците се опълчват изрично на сходен вид и даже организираха следващо тестване на междуконтинентална балистична ракета, имаща задоволителен обхват, с цел да доближи всяка точка в Съединени американски щати. „ Севернокорейското управление означи, че Пхенян е непрекъсната цел на външна експанзия от страна на Съединени американски щати “, споделя Пашин. „ Според представителите на Северна Корея, те са съсредоточени в това, да показват способността си да дадат съответен отговор на възможна американска експанзия и изключително фактът, че имат задоволителен обхват, с цел да доближат всяка точка от територията на

Съединените американски щати. Това е първото ракетно тестване на Северна Корея, след извършеното на 15 септември. Пхенян се въздържаше от военни провокации в продължение на 75 дни, очаквайки Съединени американски щати да създадат реципрочни стъпки, само че вместо да тръгне към компромис, Вашингтон провежда огромни военни учения “.

Това е тъкмо повтаряне на думите на съветския външен министър Сергей Лавров, обвинил Съединени американски щати, че употребяват военните маневри като „ стръв “ за Северна Корея да продължи да развива нуклеарната си стратегия. Лавров е на мнение, че администрацията на Тръмп, изключително посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, търси мотив за инвазия в Северна Корея.

„ Ако някой е толкоз припрян да употребява мощ, с цел да разгроми Северна Корея, както проличава от думите на пратеника на Съединени американски щати в Организация на обединените нации (каква кръвожадна дрънканица беше това), имам вяра, че това е огромна неточност и опит за игра с огъня “, съобщи Лавров в петък. „ Ние ще създадем всичко по силите си, с цел да не допуснем това да се случи и да осигурим разрешаването на казуса, само посредством потребление на политически и дипломатически средства “.

Изданието напомня предизвестието на Ники Хейли към Съвета сигурност на Организация на обединените нации, че продължаващата експанзия на Северна Корея усилва вероятността от експлоадирането на боен спор. „ Ние в никакъв случай не сме желали война със Северна Корея и през днешния ден също не я желаеме. Ако войната се случи, то ще е поради продължаващите нападателни дейности, сходни на това, на което станахме очевидци през вчерашния ден “, акцентира тя. „ Ако има война, не се съмнявайте, че севернокорейският режим ще бъде изцяло погубен “./ Блиц

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР