Северна Корея е предложила провеждането на съвместни мероприятия за отбелязването

...
Северна Корея е предложила провеждането на съвместни мероприятия за отбелязването
Коментари Харесай

САЩ заговориха за нова епоха на мир, просперитет и сигурност със Северна Корея

Северна Корея е предложила провеждането на взаимни мероприятия за отбелязването на годишнината от първата среща на върха сред двете Кореи , която се състоя през 2000 година Това разгласи чиновник на министерството на обединяването на Южна Корея, представен от " Йонхап ".

Предложението идва на фона на продължаващите диалози сред представители на Сеул и Пхенян, които започнаха тази заран локално време в пограничното село Панминчжон в Демилитаризираната зона.

Петчленни делегации вземат участие в договарянията сред Северна и Южна Корея, водени надлежно от министъра на обединяването на Южна Корея Чо Мьонг-гьон и ръководителя на севернокорейския Комитет за спокойно обединяване Ри Сон-гуон.

 Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким
Американска делегация дойде в Северна Корея за подготовката на срещата Тръмп-Ким

Начело е посланикът на Съединени американски щати във Филипините...

Представителите на двете страни са се разбрали да проведат боен разговор на равнище генерали, плануван за 14 юни . Двете страни също по този начин са се договорили да отворят бюро за връзка и да основат друга информационна линия , колкото е допустимо по-скоро.

Също по този начин е било контрактувано съвещание на Червения кръст за 22 юни, с цел да се позволи дългогодишния проблем с разграничените фамилии след разделянето на Корея на северна и южна част през 1940-те години.

По-рано вождът на Северна Корея Ким Чен-ун посочи, че е зает с нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров и изрази вяра за разрешаване на въпроса на стадии.

Ким направи изказването си по време на вчерашната среща с съветския външен министър Сергей Лавров, който означи по-рано, че Северна Корея изцяло ще се откаже от нуклеарните оръжия, когато наложените интернационалните наказания бъдат изцяло отстранени.

 Ким Чен-ун благодари на Лавров за опълчването на Русия против господството на Съединени американски щати
Ким Чен-ун благодари на Лавров за опълчването на Русия против господството на Съединени американски щати

Високо правя оценка водачеството на Путин против господството на Съединени американски щати

Лавров също по този начин акцентира, че Москва е " заинтригувана от мира, стабилността и просперитета на Корейския полуостров " и е подготвена да способства за използването на декларацията от Панминчжон, подписана от южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун на 27 април.

От своя страна държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че препоръчаната среща на върха сред Северна и Южна Корея предлага историческо отваряне за американския президент Доналд Тръмп и вожда Ким Чен-ун, които самоуверено да водят Съединени американски щати и Северна Корея в нова ера на мир, разцвет и сигурност . Помпео добави, че двете страни са постигнали " действителен прогрес " за сполучлива среща сред водачите на двете страни.

 Сподвижник на Ким се срещна с Помпео в Ню Йорк
Сподвижник на Ким се срещна с Помпео в Ню Йорк

Продължава подготовката на срещата сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун…

" Президентът на Съединени американски щати даде да се разбере, че в случай че Ким Чен-ун се откаже от нуклеарните оръжия, е налице по-добър път за КНДР . Ние си представяме мощна, обвързвана, сигурна и просперираща Северна Корея, която поддържа културното си завещание, само че е интегрирана в общността на народите ", написа американският първи посланик в профила си в " Туитър ".

По-рано, изказвайки се след срещата си със заместник-председателя на Централния комитет на Работническата партия на Северна Корея, Помпео означи, че Вашингтон ще се стреми да убеди Пхенян, че Северна Корея няма да бъде изправена пред каквито и да е закани и сигурността ѝ ще бъде " по-голяма ", в случай че реши да се откаже от нуклеарната си стратегия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР