Северна Корея е отправила предложение към Израел през 1999 г.:

...
Северна Корея е отправила предложение към Израел през 1999 г.:
Коментари Харесай

КНДР изнудвала Израел през 1999 г.

Северна Корея е отправила предложение към Израел през 1999 година: 1 милиард $ в подмяна преустановяване на съглашения за продажба на ракети на Иран и други врагове на еврейската страна.

Това написа в публикация " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на някогашен севернокорейски посланик, осведомят израелски медии.

Предложението е направено от посланика на КНДР в Швеция пред израелския си сътрудник по време на среща в кафене в Стокхолм.

Израел е отхвърлил предлагането. Няколко дни по-късно Тел Авив е предложил филантропична помощ във формата на храна, съгласно дипломата.

Оттогава КНДР постоянно дава оръжия, балистични ракети и нуклеарни технологии на Иран и Сирия. Според специалист, представен от вестника, Пхенян продава стандартни оръжия и балистични ракети на Ислямската република най-рано от 80-те години на предишния век.

Тази информация демонстрира по какъв начин КНДР се е пробвала да употребява опасността от разпространяване на нуклеарни оръжия и технологии за изнудване на врагове и сдобиване със средства, с цел да финансира ракетната и нуклеарната си стратегия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР