Северна Корея е на път да покаже на света доказателство

...
Северна Корея е на път да покаже на света доказателство
Коментари Харесай

Пхенян разрушава полигона си за изпитания на ядрено оръжие

Северна Корея е на път да покаже на света доказателство за положителната си воля за нуклеарно разоръжаване. Група от задгранични публицисти е поканена да документира разрушаването на изпитателния полигон Пунгери. Очаква се там да стане ясно дали плануваната за 12 юни среща сред Ким Чен-ун и Доналд Тръмп ще се организира или ще бъде отсрочена, оповестява Българска национална телевизия.

Поканените от Пхенян публицисти поеха на маратонско пътешестване от град Уънсан, на източното крайбрежие на Северна Корея, към провинция Хамгьондо, която граничи с Китай. Пътуването включва 11 часа с трен, 4 - с рейс и един час пешком. На полигона Пунгери в недрата на локалните планини, Северна Корея организира всичките си шест тествания на нуклеарно оръжие.

Рафаел Уобър, Асошиейтид прес: Най-доброто, на което можем да се надяваме, е да стигнем там и да се върнем допустимо най-бързо. Най-вероятно няма да имаме контакт със света, до момента в който сме там. Затова ще можем да съобщим, едвам откакто се върнем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР