Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с малък обсег
Коментари Харесай

КНДР изтреля 2 балистични ракети

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват в източно  море. Това оповестява АП, като цитира изказване на  южнокорейската войска от вторник.

Тестовете са част от поредност, явно знак на митинг против изпращането на огромни военноморски средства от Съединени американски щати в Южна Корея в проява на мощ.

В третия си кръг от изстрелвания от предходната седмица Северна Корея изстреля ракетите поредно сред към 23:55 ч. локално време в понеделник и среднощ от регион покрай нейната столица Пхенян, съгласно Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Те не споделиха незабавно до каква степен са стигнали оръжията . Бреговата защита на Япония сподели, че към този момент се счита, че ракетите са се приземили, само че въпреки всичко прикани корабите в засегнатите региони да внимават за падащи парчета.

Изстрелванията пристигнаха часове откакто военноморските сили на Южна Корея оповестиха, че американска подводница с нуклеарно задвижване - USS Annapolis - е пристигнала в пристанище на остров Чеджу.

Това акцентира напъните на съдружниците да покачат видимостта на стратегическите активи на Съединени американски щати в района, с цел да сплашат Севера.
 Китай към Г-7 и Европейски Съюз: Спазваме глобите против КНДР
Китай към Г-7 и Европейски Съюз: Спазваме глобите против КНДР

Междувременно, КНДР изстреля балистична ракета

Миналата седмица USS Kentucky стана първата американска нуклеарна подводница, която пристигна в Южна Корея от 80-те години на предишния век. Северна Корея реагира на идването си посредством тестово изстрелване на балистични и крилати ракети предходната седмица в явни демонстрации, че може да нанесе нуклеарни удари против Южна Корея и разположи американски военноморски кораби.

Също в понеделник ръководеното от Америка командване на Организация на обединените нации съобщи, че е почнало " диалог " със Северна Корея за американски боец, който е избягал на север предходната седмица през една от най-силно укрепените граници в света.

Андрю Харисън, английски генерал-лейтенант, който е заместник-командващ в командването на Организация на обединените нации, отхвърли да каже по кое време е почнал диалогът и дали севернокорейците са дали отговор градивно, базирайки се на чувствителността на полемиките. Той също по този начин отхвърли да даде детайлности какво знае командването за положението на Травис Кинг.

" Никой от нас не знае къде ще свърши това, сподели Харисън по време на конференция в Сеул. Оставам оптимист. "

Не беше ясно незабавно дали мненията на Харисън се отнасяха до важен прогрес, откакто предходната седмица командването удостовери първичния си обсег, заявявайки, че " работи със своите сътрудници от Северна Корея за разрешаване на случая.
 КНДР плаши с нуклеарни оръжия Съединени американски щати и Юга
КНДР плаши с нуклеарни оръжия Съединени американски щати и Юга

След визитата на нуклеарната подводница

Командването на Организация на обединените нации, което беше основано за битка с Корейската война, остана в Южна Корея, с цел да следи използването на примирието от 1953 година, което спря боевете в спора.

Контактът е станал посредством " механизми ", основани според примирието, сподели Харисън. Това може да се отнася до по този начин наречения розов телефон, телефонна линия сред командването и Севернокорейската национална войска в граничното село Панмунджом, където Кинг е минал.

Кореите към момента механически са във война, защото кротичък контракт в никакъв случай не е бил подписан. Съединени американски щати, които се биеха един до друг с южнокорейците и други съдружници по време на войната, в никакъв случай не откриха дипломатически връзки със Севера, само че линията е общ метод за връзка.

Северна Корея резервира обществено безмълвие за Кинг, който прекоси границата по време на обиколка на Панмунджом, до момента в който трябваше да се насочи към Форт Блис, Тексас, след освобождението му от пандиза в Южна Корея по присъда за нахлуване.

Американски чиновници показаха угриженост за неговото богатство и споделиха преди този момент, че Северна Корея е пренебрегнала настояванията за информация за него.

Анализатори споделят, че Северна Корея може да изчака седмици или даже месеци, с цел да даде значима информация за Кинг, с цел да усили оптимално въздействието си и да добави неотложност към напъните на Съединени американски щати да обезпечат освобождението му. Някои споделят, че Северна Корея може да се опита да изтръгне отстъпки от Вашингтон, като да вземем за пример обвързването на освобождението му със съкращаването на военните действия на Съединени американски щати с Южна Корея.
 КНДР към момента не комуникира със Съединени американски щати за избягалия боец
КНДР към момента не комуникира със Съединени американски щати за избягалия боец

Смята се, че той е в ареста на Севера, само че точният му претекст и други детайлности остават неразбираеми

Преминаването на Кинг пристигна във време на високо напрежение на Корейския полуостров, където темпото както на демонстрациите на оръжия на Северна Корея, по този начин и на комбинираните военни учения на Съединените щати се ускориха в цикъла на око.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР