Северна Корея е изстреляла днес междуконтинентална балистична ракета, пореден епизод

...
Северна Корея е изстреляла днес междуконтинентална балистична ракета, пореден епизод
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета, която можела да достигне САЩ

Северна Корея е изстреляла през днешния ден междуконтинентална балистична ракета, следващ епизод от рекордна поредност изстрелвания на снаряди през последните седмици, заяви южнокорейската войска, представена от международните организации и Българска телеграфна агенция.

Японското държавно управление заяви, че ракетата е прелетяла към 1000 километра и е паднала в изключителната икономическа зона на Япония, западно от остров Хокайдо, само че е имала потенциал да достигне континенталната част на Съединени американски щати.

Генералният щаб на южнокорейската войска счита, че Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета, съобщи за Франс прес почитан боен чиновник, без да дава повече детайлности.

Според Сеул, КНДР е изстреляла балистична ракета към източните й териториални води, съобщи Асошиейтед прес.

" Северна Корея изстреля балистична ракета. Предполага се, че е паднала в границите на изключителната икономическа зона на нашата страна, западно от Хокайдо ", сподели японският министър председател Фумио Кишида по японска телевизия.

По естествена траектория междуконтиненталната балистична ракета е можела да преодолее разстояние от към 15 000 километра и да доближи континенталната част на Съединени американски щати, сподели пред публицисти японският боен министър Ясукадзу Хамада.

Министърът изясни, че обсегът на ракетата зависи от тежестта на бойната глава и други фактори. Така че континенталната част на Съединени американски щати попада в обсега й.

Предния ден КНДР изстреля балистична ракета и предизвести за " нечовечен боен отговор " на напъните на Съединени американски щати да укрепят военното си наличие в района дружно със съдружниците си и сподели, че Вашингтон " прави залог, за който ще съжалява ", съобщи Ройтерс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР