Северна Корея е доставила оръжия на руската частна армия Вагнер,

...
Северна Корея е доставила оръжия на руската частна армия Вагнер,
Коментари Харесай

САЩ: КНДР продава оръжия на Вагнер”

Северна Корея е доставила оръжия на съветската частна войска " Вагнер ", заяви Белият дом, наричайки групировката " противник " за властта на министерството на защитата и други ведомства в Русия, предава БГНЕС.

Съединени американски щати ще засилят глобите против " Вагнер ", откакто предишния месец Северна Корея е продала на групировката ракети и снаряди в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

" Вагнер ” търси по света снабдители на оръжие, с цел да поддържа военните си интервенции в Украйна ", сподели Кърби:

" Можем да потвърдим, че Северна Корея е приключила първичната доставка на оръжие за " Вагнер ", които са платили за това съоръжение ".



Кърби съобщи, че " Вагнер ", която е самостоятелна от съветското военно министерство и сега води кърваво нахлуване към украинския град Бахмут, харчи повече от 100 млн. $ всеки месец за интервенциите си в Украйна.

" Вагнер " се обрисува като конкурентен властови център на военното и на други съветски министерства ", сподели Кърби.

Той разясни, че в този момент частната войска наброява към 50 000 души, в това число 10 000 квалифицирани " реализатори " и 40 000 наказани пандизчии.

През последните седмици в боевете в Украйна са починали 1000 бойци на " Вагнер ", 90 % от които са били наказани.



" Изглежда, че господин Пригожин е подготвен просто да хвърли съветските тела в месомелачката в Бахмут ", уточни Кърби.

По думите му шефът на  " Вагнер ” наподобява е по-заинтересован от " търговия с въздействие в Кремъл ", в сравнение с от отбраната на бойците си.

" За него всичко е обвързвано с това какъв брой добре наподобява пред господин Путин ", сподели Кърби.

Британският външен министър Джеймс Клевърли удостовери, че Северна Корея е доставила оръжия на Русия за групата " Вагнер " в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.

" Фактът, че президентът Путин се обръща за помощ към Северна Корея, е знак за отчаянието и изолацията на Русия ", съобщи Клевърли:

" Ние ще работим с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме, че Северна Корея ще заплати висока цена за поддръжката на противозаконната война на Русия в Украйна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР