Северна Корея допълнително е укрепила участъка от границата си с

...
Северна Корея допълнително е укрепила участъка от границата си с
Коментари Харесай

КНДР укрепва част от границата с Южна Корея заради дезертиралия войник

Северна Корея в допълнение е укрепила сектора от границата си с Южна Корея , където по-рано този месец боец на КНДР съумя да избяга , написа " Гардиън ".



Шарже д`афер на Съединени американски щати в Южна Корея Марк Кнапър разгласява фотография в " Туитър ", на която дребна група от служащи, пред погледите на севернокорейски бойци, копае трап на мястото, където на 13 ноември боец на КНДР съумя да избяга в Южна Корея.

 Северна Корея в профил граничарите след бягството на боеца
Северна Корея в профил граничарите след бягството на боеца

КНДР краткотрайно е затворила мост, по който беглецът шофираше боен джип

През предходната седмица Командването на Организация на обединените нации (Командваща конструкция на многонационални въоръжени сили, която е основана през 1950 година, с цел да поддържа Южна Корея по време на Корейската война - Бел. ред.) популяризира фрагменти с бягството на боеца.

Дезертьорът е прострелян пет пъти от севернокорейски бойци преди да бъде издърпан от военнослужещи на Южна Корея. Войникът, именуван Ох, е в устойчиво положение след няколко интервенции.

Бягството е огромен агитационен триумф за Южна Корея. Рядко се случва сполучливо да се пресече необятната 4 километра демилитаризирана зона , разделяща двете страни.

 Войник от Северна Корея избяга в Южна Корея
Войник от Северна Корея избяга в Южна Корея

Войникът е бил ранен при изстрел от Северна Корея

Северна Корея не е коментирала обществено бягството на боеца , само че наподобява е подхванала дейности против граничарите, които са позволили случая.

Наблюдатели оповестяват, че след случилото се зоната се охранява от други бойци . Обикновено към 35-40 севернокорейски граничари са ситуирани в зоната, която взаимно се управлява с воденото от Съединени американски щати Командване на Организация на обединените нации.

 27-сантиметров паразитен червей открит в стомаха на избягалия севернокорейски боец
27-сантиметров паразитен червей открит в стомаха на избягалия севернокорейски боец

Десетки паразити с физически цвят са открити

Японски медии оповестяват, че по непотвърдена информация ръководителят на севернокорейското посланичество в Панмунджом е бил привикан в Пхенян да даде пояснение за случилото се.

Северна Корея също издигна контролно-пропускателен пункт на моста , употребен от избягалия боец, осведоми " Корея таймс ", базирайки се на източник от разузнаването. Също по този начин режимът е разположил повече картечници в региона.

Мостът е бил краткотрайно затворено до построяването на пункта .

Шестима южнокорейски и американски бойци са наградени за интервенцията по спасяването на Ох.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР