Северна Ирландия остава в митническата територия на Великобритания, но за

...
Северна Ирландия остава в митническата територия на Великобритания, но за
Коментари Харесай

Ето какво предвижда новата сделка за Брекзит

Северна Ирландия остава в митническата територия на Англия, само че за стоките, идващи на северноирландска територия, ще се ползват всички процедури на Европейски Съюз. Това планува съглашението за Брекзит, контрактувано сред Лондон и Брюксел, съобщи Ройтерс.

На самия остров Ирландия няма да има митнически инспекции, които ще се вършат в пристанищата.

За стоките, превозени от останалата част Англия за Северна Ирландия, които се допуска да останат там, няма да се ползват мита на Европейски Съюз.

Европейски мита няма да се заплащат и за артикули за персонална приложимост, пренасяни от пасажери, преминаващи ирландската граница и за второкласен артикули, които са предопределени само за незабавна консумация, а не за следваща преправка.

Съвместна комисия, образувана от Европейски Съюз и Англия, ще дефинира след Брекзит по-точно кои артикули се включват във втората група.

На Обединеното кралство ще бъде разрешено да възвръща акцизите за компании в Северна Ирландия, доколкото това не нарушава разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ.

Северна Ирландия ще може да се възползва от бъдещите търговски съглашения, които Англия ще подписа с други страни. Ще се ползват само английските мита, при изискване, че стоките не се изнасят в Ирландия и единния пазар на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Споразумението сред Брюксел и Лондон планува също така Народното събрание на Северна Ирландия след Брекзит да даде единодушието си по въпроса дали европейските правила да продължат да се ползват на северноирландска територия.

Страните си слагат за цел след Брекзит да договорят амбициозно съглашение за свободна търговия - без мита и с неограничени квоти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР