Северна и Южна Корея свързаха път на общата си граница,

...
Северна и Южна Корея свързаха път на общата си граница,
Коментари Харесай

Пореден жест на помирение между Северна и Южна Корея

Северна и Южна Корея свързаха път на общата си граница , което не се е случвало от 14 години и съставлява следващ жест на помиряване сред двете съседки, заяви през днешния ден южнокорейското министерство на защитата, представено от Франс прес.
 БГНЕС
Черният път не излиза от демилитаризираната зона, разделяща полуострова, и следващата година ще бъде употребен при взаимни интервенции за разкриване на тленните остатъци на жертви от Корейската война през 1950-53 година
 БГНЕС
Всяка от двете страни е изработила сектора от този път на своя територия, в региона Чхорвон сред двете Кореи. Това става в осъществяване на уговорката, стихотворец от южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун на третата им среща на върха - в Пхенян през септември.-->

Двете Кореи взеха решение също да отстранен бункерите в пограничното село Панминчжон и да го трансфорат в зона без оръжия.
 БГНЕС
Независимо от името си, демилитаризираната зона е една от най-милитаризираните граници в света, обградена от минни полета и опасана с бодлива тел. На фотоси, публикувани от южнокорейското отбранително министерство, се вижда по какъв начин южнокорейски и севернокорейски боец, взели участие в построяването на пътя, се готвят да си свидлив ръцете пред погледа на другарите си.

За Севера и Юга е от историческа значимост да проправят нов път и да осъществят дружно интервенциите по търсене на тленните остатъци на починалите във войната, уточни министерството. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР