Северна и Южна Корея се договориха да излязат под обща

...
Северна и Южна Корея се договориха да излязат под обща
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея ще участват под общ флаг на Азиатските игри

Северна и Южна Корея се договориха да излязат под обща байрак и да сформират общи тимове,  които да ги показват на идващите Азиатски игри, съобщи Ройтерс, цитирайки взаимно изказване на двете страни.

Двете Кореи се споразумяха и за нов кръг от договаряния в граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона, както и за организирането на серия от баскетболни срещи в севернокорейската столица Пхенян от 3 до 6 юли, с което да отбележат годишнината от подписаното през 4 юли 1972 година първо взаимно заявление сред Севера и Юга, изразяващо желанието на двете страни да се обединят.

Новото съглашение сред Южна Корея и Корейската народнодемократична република(КНДР) идва след поредност от договаряния за помиряване на Корейския полуостров, след които бе открита „ гореща линия “ сред Пхенян и Сеул и бе признато възобновяването на програмата за събиране на фамилиите, разграничени от Корейската война в интервала 1950-1953г.

„ Споделяме мнението, че точно спортът стои в основата на стоплянето на връзките и възобновеното съдействие  между двете Кореи “, обявиха от южнокорейския олимпийски комитет.

Спортистите от двете страни ще излязат под общ байрак с надпис „ Корея “ на церемониите по откриването и закриването на Азиатските игри, както направиха на зимната олимпиада в Южна Корея през февруари.

Следващите азиатски игри ще се проведат в Индонезия от средата на август до началото на септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР