Северна и Южна Корея са се съгласили отборите им да

...
Северна и Южна Корея са се съгласили отборите им да
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея под общ флаг за откриването на Зимните олимпийски игри

Северна и Южна Корея са се съгласили тимовете им да вземат участие в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри под общ байрак, оповестиха управляващите в Сеул представени от CNN и " Фокус ".

Решението е взето по време на първите договаряния на високо ниво, извършени в Панмиджон, сред представители на Сеул и Пхенян от две години насам.

Министерството на обединяването в Сеул акцентира, че спортистите на двете страни ще шестват в олимпийския стадион под " общо знаме ", изобразяващо Корейския полуостров, по време на церемонията по откриването на игрите. Договорено е също двете страни да бъдат представлявани от един женски тим по хокей на лед.

Северна и Южна Корея и преди са се появявали под общ байрак, за последно през 2007 година на Азиатките зимни игри в Китай, само че в никакъв случай не са създавали общ тим на такива спортни мероприятия.

Тези ограничения се нуждаят от утвърждение от Международния олимпийски комитет. Южнокорейското министерство на обединяването означи, че двете страни ще се съветват с МОК този уикенд.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Северна Корея ще изпратят 230-членна делегация на Зимните олимпийски игри, в която се включват освен спортистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР