Северна и Южна Корея са се разбрали да демонтират 11

...
Северна и Южна Корея са се разбрали да демонтират 11
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея се разбраха да премахнат 11 охранителни поста по границата

Северна и Южна Корея са се разбрали да демонтират 11 граничарски поста по тяхната мощно укрепена граница до ноември и намекнаха за възможното унищожаване на всички тези гранични охранителни постове в близко бъдеще.

Споразумението сред досегашните врагове идва, откакто висши военни представители от двете страни се срещнаха, с цел да се схванат за осъществяването на съглашението, реализирано сред държавните ръководители на двете страни - южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун на последната им среща.

" Двете страни също по този начин се схванаха да проведат работни договаряния за премахването на оставащите охранителни постове въз основа на напредъка тестовото премахване на 11-те гранични поста ", споделиха генералите след диалозите, извършени в граничното село Панминчжон.

Висшите военни управления на двете страни също по този начин са се разбрали за " ранно " основаване на взаимен боен комитет, претрупан с осъществяването на съглашението сред Мун и Ким за понижаване на напрежението по границата и попречване на инцидентни конфликти. Те също по този начин потвърдиха уговорките на двете страни да спрат от 1 ноември всички враждебни дейности един против различен по суша, море и въздух.

" Само до неотдавна армиите на двете Кореи бяха насочили оръжия едни против други по фронтовите линии на борба и спорове ", посочи южнокорейският ген.-майор Ким До-гюн, допълвайки: " Но аз се усещам ужасно, защото военните са в челните редици на напъните за осъществяване на нашата корейска идеология, като поддържат желанията на нашите ръководители. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР