Северна и Южна Корея дадоха символично начало на бъдещ проект,

...
Северна и Южна Корея дадоха символично начало на бъдещ проект,
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея поставиха началото на общ железопътен проект

Северна и Южна Корея дадоха алегорично начало на предстоящ план, предусещащ да бъдат осъвременени и свързани още веднъж едни с други автомобилни и железопътни транспортни артерии от двете страни на строго охраняваната им граница. Това стана на специфична гала през днешния ден на гара в региона на границата, съобщи ДПА.
 
 Gulliver/Getty Images

Церемонията се състоя на гара Панмин, намираща се покрай севернокорейския град Кесон. На нея участваха към 200 високопоставени представители на двете Кореи , както и посетители от Русия, Китай и Монголия , заяви южнокорейската организация Йонхап. Присъстваха и представители на Икономическата и обществена комисия на Организация на обединените нации за Азия и Тихия океан (ЮНЕСКАП), с цел да показват значимостта на плана за района като цяло.

Една от дилемите на плана е да развие транспортната инфраструктура по този начин, че вероятно да обезпечи връзка на Корейския полуостров с Европа, за което ще бъде нужно севернокорейската железопътна мрежа да бъде осъвременена. " Транспортната артерия, свързваща Юга и Севера, ще се трансформира в главния кръвоносен съд на общото благополучие в Източна Азия и ще разшири нашия небосвод към континента ", е споделил южнокорейският министър на превоза Ким Хьон-ми в Кесон съгласно южнокорейски телевизионни репортажи. Тя отпътува за церемонията дружно с южнокорейския министър на обединяването Чо Мьон-кьон и други представители на Юга със специфичен трен.
 
 Gulliver/Getty Images-->

През 2008 година дребен железопътен сектор, свързващ двете Кореи, беше затворен малко откакто беше възобновен. След мощно изострилото се напрежение през последните години заради редицата нуклеарни и ракетни тествания на КНДР двете страни подхващат стъпки за доближаване , които започнаха при започване на тази година. През април южнокорейският президент Мун Дже-ин и севернокорейският водач Ким Чун се споразумяха за редица ограничения , чиято цел е посредством тях да бъдат нормализирани двустранните връзки. Една от тях е възобновяване на връзките сред транспортните артерии в двете страни.

 
 Gulliver/Getty Images

Успехът на общите транспортни планове зависи от волята и решимостта на хората, съобщи в Кесон севернокорейският зам.-министър на железниците Ким Юн-хьок. Не е ясно по кое време ще стартира работата по плана. За след церемонията има планувани спомагателни тествания на железопътното трасе и съвещания по планирането , съобщи южнокорейското министерство на обединяването.
 
 Gulliver/Getty Images

За да се състои днешната гала, беше изтънчено краткотрайно изключение от глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против КНДР. Това беше нужно, с цел да бъде превозено съоръжение и за напредването на влака с южнокорейската делегация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР