Северна Газа, където се намира лагерът, остава място на тежки

...
Северна Газа, където се намира лагерът, остава място на тежки
Коментари Харесай

Израелските въздушни удари убиха най-малко 110 палестинци в Северна Газа, казва министерството на здравеопазването в управляваната от Хамас Ивица

Северна Газа, където се намира лагерът, остава място на тежки боеве. Министърът на защитата на Израел Йоав Галант, един от тримата членове на военния кабинет на страната, съобщи предходната седмица, че управляващите на Хамас в северната половина на анклава са „ на ръба да бъдат разрушени “ след траяла месеци сухопътна атака там.

Израелски бойци също се реалокираха в южната половина на Газа, обграждайки основния град Хан Юнис и продължавайки въздушната бомбардировка, която Организация на обединените нации се надяваше да бъде по-малко тежка.

Близо 19 000 палестинци бяха убити през последните 10 седмици, когато Израел отговори на смъртоносна офанзива на Хамас на лична територия, която умъртви 1200 души. Хамас също по този начин взе почти 240 заложници назад в Газа, повече от половината от които към момента се държат в анклава.

Но защото броят на жертвите на палестинците нараства до 20 000, западните съдружници на Израел станаха по-гласни за нуждата да се избегнат цивилни жертви.

Обединеното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР