Северна България е изостанала като проектиране и строителство, каза заместник-министърът

...
Северна България е изостанала като проектиране и строителство, каза заместник-министърът
Коментари Харесай

МРРБ: Налага се още едно проектиране на част от новия път Видин-Ботевград

Северна България е изостанала като планиране и строителство, сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков на народен конгрес, отдаден на смисъла на транспортната инфраструктура за развиването на бизнеса в Северна България.
Той добави, че във връзка с новия път Видин-Ботевград проблем има с подробния организационен проект на сектор преди Монтана. Очаква се делото за него да бъде гледано при започване на идващия месец. Проблем ще остане и трасето за сектора Монтана-Враца, което е неуместно и е належащо ново планиране.
Регионалният министър Виолета Комитова показа и хода на огромните ВиК планове, които се извършват в България. В 15 области, в които услугите се дават от по един оператор, се осъществят планове за близо 2 милиарда лева За други 6 области, които са закъснели с консолидацията, се създават районни прединвестиционни изследвания, които ще плануват нужните вложения. Те ще влязат в бъдещите капиталови планове за тези области.
Заради липса на консолидация областите Монтана, Ловеч и Разград в Северна България не могат да имат достъп до европейско финансиране за ВиК инфраструктура, обърна внимание министър Комитова. "Провеждаме срещи с общини от неконсолидираните области, с цел да ги убедим, че е належащо да го създадат, с цел да имат достъп до безкрайно финансиране ", сподели още тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР