Севда Асенова от боксов клуб Русе беше определена за спортист

...
Севда Асенова от боксов клуб Русе беше определена за спортист
Коментари Харесай

Севда Асенова за втори път е спортист на годината в Русе

Севда Асенова от боксов клуб " Русе " беше избрана за състезател номер 1 на Русе за 2017 година в анкетата на спортни публицисти, проведена от локалния вестник " Утро " и oбщина Русе.

Асенова е шампионка при дамите на шампионата на страните от Европейския съюз, шампионка и носителка на интернационалната купа " Балкан " и състезател номер 1 за месец октомври на България.

" Много се веселя, че за втори следващ път ставам състезател на годината. Бях сюрпризирана и не съм го очаквала. През тази година чакам европейска и международна купа ", сподели Асенова.

Втори се подреди Борислав Новачков, свободна битка, клуб " Юнак " - вицешампион на европейското състезание за мъже в категория до 65 кг. На трето място е някогашният към този момент футболист на Дунав и голмайстор на отбора Мирослав Будинов - с главен принос за четвъртото място на тима в Първа лига и присъединяване му в Лига Европа, пет пъти избиран в тима на кръга в елита.

За треньор на годината беше разгласен Веселин Великов - някогашен ментор на ФК Дунав. Под негово управление тимът се класира четвърти в Първа лига и взе участие в Лига Европа.

Призът " Отбор на годината " получи ФК Дунав, а премия за приложник номер 1 взе Никол Павлова от СМК " Приста " /Русе/.

Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди.

От името на почетния президент на Българската федерация по битка Валентин Йорданов бяха връчени и статуетки " Спортен Олимп " - за най-хубав състезател, треньор и тим на годината.

С грамоти бяха отличени и учители по физическо образование и спорт, водили тимове, класирали се на призови места на финали на училищен игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР