Севда Асенова и Габриела Димитрова ще представят страната ни в

...
Севда Асенова и Габриела Димитрова ще представят страната ни в
Коментари Харесай

Две русенки ще участват на Европейското първенство по бокс

Севда Асенова и Габриела Димитрова ще показват страната ни в Будва, Черна гора

С упоритост за мощно показване и продобиване на медали ще заминат представителките от женския ни народен тим по бокс за Европейското състезание в Будва, Черна гора. Шампионатът ще се организира от 12 до 23 октомври. На кръга се чака да се качат над 160 боксьорки от 31 страни, като България ще бъде показана от 6 състезателки, от които две от Боксов клуб „ Русе “, предава .

Това са бронзовата медалистка от Световното състезание в Истанбул напролет Севда Асенова (48 кг) и Габриела Димитрова (60 кг). Другите националки са многократната международна и европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) и носителката на купите „ Странджа “ и „ Балкан “ за тази година Светлана Каменова. В тима, воден от Ангел Ангелов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, са още Златислава Чуканова (50 кг) и Венелина Поптолева (52 кг).

„ Очаквам тимът да се показа на доста високо равнище. Имаме три в действителност изявени състезателки, които не просто да завоюват медали, само че да играят за най-ценните оценки “, сподели в Пресклуб „ България “ основният треньор на националния ни тим Ангел Ангелов.

Олимпийският първенец Петър Лесов показа, че Станимира Петрова е имала заболяване, поради което не взе участие на шампионата „ Балкан “, само че към този момент е възобновена и е правила спаринги с част от боксьорите от младежкия и мъжкия ни народен отбор. Борислав Георгиев от своя страна съобщи: „ Светлана победи Ирма Теста на финала на „ Балкан “, като това е и най-голямата ѝ съперничка в категорията, бронзова медалистка от Игрите в Токио. Имаме добра насочна точка, както за нея, по този начин и за Севда Асенова “.

„ Тренирахме доста старателно, считам, че съм подготвена. Играх един мач на „ Балкан “, само че нямам терзания и ще изляза, с цел да дам най-хубавото от себе си “, добави Севда Асенова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР