СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Правителството на Южна Корея даде

...
СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Правителството на Южна Корея даде
Коментари Харесай

Южна Корея определя четвъртък като краен срок за връщане на работа на стачкуващите млади лекари

СЕУЛ, Южна Корея (AP) — Правителството на Южна Корея даде на стачкуващите млади лекари четири дни да се явят още веднъж на работа, заявявайки в понеделник, че няма да ще бъдат осъдени, в случай че се върнат до крайния период, само че ще бъдат изправени пред обвинявания и прекъсване на медицински лицензи, в случай че не го създадат.

Около 9 000 стажанти и резиденти останаха без работа от началото на предходната седмица, с цел да стачкуват против проект на държавното управление за увеличение на приема в медицинските учебни заведения с към 65%. Напускането съществено навреди на активността на техните лечебни заведения, с голям брой анулирани интервенции и други лекувания.

Правителствени чиновници споделят, че прибавянето на повече лекари е належащо, с цел да се оправим с бързо застаряващото население на Южна Корея. Сегашното съответствие сред лекари и пациенти в страната е измежду най-ниските в развития свят.

Стачкуващите споделят, че университетите не могат да се оправят с толкоз доста нови студенти и настояват, че проектът няма да позволи хроничн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР