СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Дори за нация, която е

...
СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Дори за нация, която е
Коментари Харесай

Анализ: Отхвърлянето на Юга от страна на Северна Корея е едновременно шок и неизбежно

СЕУЛ, Южна Корея (АП) — Дори за нация, която е усъвършенствала провокативната декларация на севернокорейския водач Ким Чен Ун, че той ще се откаже от екзистенциалната цел да се сдобри с съперника Южна Корея, беше потрес. Но един по-внимателен взор демонстрира, че това е съвсем неизбежната кулминационна точка на години струпване на напрежение.

Сега международните сили ще следят от близко по какъв начин се развива една от най-големите външнополитически заявления на Ким, откогато той пое властта през 2011 година работи, с цел да завоюва въздействие в район, който крие както заричане, по този начин и заплаха за неговата дребна, обедняла, въоръжена с нуклеарно оръжие нация.

Бомбата пристигна на Народното събрание тази седмица, където Ким прикани за пренаписване на конституцията на Северна Корея да отстрани концепцията за спокойно обединяване сред разграничените от войната страни и да циментира Юга като „ неизменим основен зложелател “.

Това е най-ясният знак до момента какъв брой са паднали междукорейските връзки от февруари 2019 година, когато нуклеарната дип...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР