Сеул. Република Корея за нас е близка приятелска страна и

...
Сеул. Република Корея за нас е близка приятелска страна и
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев: За България Република Корея е изключително перспективен партньор

Сеул. Република Корея за нас е близка другарска страна и извънредно перспективен сътрудник в Азия ". Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев на среща с първия заместник-министър на външните работи на Република Корея Чо Хюн, която се организира в Сеул, оповестиха от пресцентъра на министерството .
По време на диалозите Георг Георгиев изрази предпочитание за разширение на търговско-икономическите връзки сред двете страни. " Разчитаме на съдействието на южнокорейското държавно управление за поощряване на капиталовото съдействие в необятен кръг от сфери ", означи българският заместник-министър.
По отношение на денуклеаризацията на Корейския полуостров Георг Георгиев съобщи, че България се афишира за реализиране на мир и непоклатимост в Североизточна Азия по дипломатически път. " Подкрепяме напъните на Република Корея за спокойно решение на обстановката в района и възстановяване на междукорейските връзки ", добави той.
Заместник-министър Георгиев посочи още, че българите са народ, който може би най-добре прави оценка смисъла на силата посредством обединяване. Той добави, че от тази позиция, чудесно разбираме и поддържаме напъните на президента Мун Дже-ин, неговата администрация и държавното управление водено от Ли Нак-йон за целенасочени договаряния с КНДР за осъществяване на мирния развой на корейския полуостров. " Това, което успяхте да постигнете в рамките единствено на няколко месеца е удивително и може да служи за образец по какъв начин мирът е артикул на градивния разговор и способността да намираш какво те сплотява, а не какво те разделя ", акцентира Георг Георгиев.
Той насочи и покана към Чо Хюн да посети България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР