Сеул отправи силно възражение към Москва, след като руски военен

...
Сеул отправи силно възражение към Москва, след като руски военен
Коментари Харесай

Русия нахлу в Южна Корея, последваха 360 изстрела

 Сеул насочи мощно несъгласие към Москва, откакто съветски боен аероплан наруши южнокорейското въздушно пространство. Южна Корея предизвести, че ще предприеме по-сериозни дейности, в случай че това се случи още веднъж, съобщи президентската канцелария в Сеул, представена от " Ройтерс ".

Южнокорейският консултант по националната сигурност Чун Юи Йон е изпратил недоволство до секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев и е изискал съветът да прегледа случая и да предприеме подобаващи дейности.

" Ние се отнасяме доста съществено към тази обстановка и в случай че тя се повтори, ще предприемем още по-решителни дейности ", декларирал Чун съгласно президентската канцелария.

Южнокорейските въоръжени сили стреляли предупредително общо 360 пъти по съветския аероплан, нарушил въздушното пространство на страната, съобщи организация " Йонхап “, базирайки се на армията.

От Сеул оповестиха, че по-рано три съветски и два китайски самолета са нарушили зоната за въздушна идентификация над островите Лианкур в Японско море. След това съветски аероплан е нарушил въздушното пространство на Южна Корея, заради което във въздуха са били вдигнати изтребители.

В същото време съветското министерство на защитата отхвърли негови стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и насочи на собствен ред обвиняване, че военни самолети на Сеул са направили рискови маневри, заплашили съветските летателни машини, заяви РИА " Новости ".

Според ведомството самолетите са летели над " неутрални води " в акваторията на Японско море.

Инцидентът стана в региона на островите Токто (Такешима), ситуирани източно от южната част на Корейския полуостров.

Никакъв " сигнален огън " не е имало от страна на южнокорейските изтребители. " Ако съветските водачи бяха почувствали опасност за сигурността ", щеше да последва отговор, сподели съветското министерство и прибавя

" Въздушно-космическите сили на Русия и военновъздушните сили на Китай за първи път направиха взаимно въздушно наблюдаване в Азиатско-тихоокеанския район. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР