Сеул отправи силно възражение към Москва, след като руски военен

...
Сеул отправи силно възражение към Москва, след като руски военен
Коментари Харесай

Южна Корея стреля предупредително срещу руски военен самолет

Сеул насочи мощно несъгласие към Москва, откакто съветски боен аероплан наруши южнокорейското въздушно пространство, и предизвести, че ще предприеме по-сериозни дейности, в случай че това се случи още веднъж, заяви Ройтерс.

Южнокорейският консултант по националната сигурност Чун Юи-йон е изпратил недоволство до секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев и е изискал съветът да прегледа случая и да предприеме подобаващи дейности.

" Ние се отнасяме доста съществено към тази обстановка и в случай че тя се повтори, ще предприемем още по-решителни дейности ", декларирал Чун, представен от президентската канцелария.
Южнокорейските самолети са дали 360 предупредителни изстрела по съветските самолети, заяви организация Йонхап, базирайки се на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея. Руското министерство на защитата от своя страна отхвърли негови стратегически бомбардировачи да са нарушавали южнокорейското въздушно пространство и насочи на собствен ред обвиняване, че военни самолети на Сеул са направили рискови маневри, заплашили съветските летателни машини, заяви Ройтерс, цитирайки РИА " Новости ".
Според ведомството самолетите са летели над " неутрални води " в акваторията на Японско море.

Инцидентът стана в региона на островите Токто (Такешима), ситуирани източно от южната част на Корейския полуостров, означи ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР