Сеул. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Корейската корпорация за

...
Сеул. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Корейската корпорация за
Коментари Харесай

НКИЗ и Корейската корпорация за индустриални комплекси подписаха Меморандум за разбирателство

Сеул. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Корейската корпорация за индустриални комплекси подписаха Меморандум за съгласие в Сеул. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . Владимир Каролев, член на Борда на шефовете на НКИЗ, и Су Джун Чой, общоприет шеф на Корейската корпорация за индустриални комплекси, се сплотиха към концепцията за основаване на условия за интензивно развиване на капиталовия капацитет сред двете страни. Владимир Каролев е част от българската делегация, която съпровожда министър ръководителят Бойко Борисов по време на формалното му посещаване в Република Корея.
НКИЗ и Корейската корпорация за индустриални комплекси ще обменят опит и ще си сътрудничат в региона на основаване и ръководство на индустриални и стопански зони. Двете организации ще работят за привличане на вложители и ще предизвикват фирмите, работещи в техните зони, да построяват софтуерни и търговски връзки с задграничните си сътрудници. Те ще поддържат и планове за научноизследователска и развойна активност.
„ Стокообменът сред България и Република Корея бележи 48% растеж за 2018 година и доближава 286.6 млн. щ.д. “, сподели министърът на стопанската система на България Емил Караниколов по време на българо-корейския бизнес конгрес в Сеул. „ България е заинтригувана от нашарване на стоковата конструкция на взаимната търговия “, посочи още министърът. Емил Караниколов акцентира още, че страната ни е подготвена да разшири поддръжката си за бъдещи корейски планове у нас. Според него това може да стане в областите на автомобилостроенето, електрониката и електрооборудването, високотехнологичните и иновационни производства. „ България се ангажира да развива новаторски производства с висока добавена стойност. Икономическата ни политика е фокусирана върху разширението на разнообразни браншове като осведомителни и информационни технологии, екологични технологии и нововъведения “, добави той.
Броят на записаните у нас компании с корейско присъединяване към този момент е 249 и това е значим фактор в съдействието сред двете страни, стана ясно още на бизнес-форума. Министър Караниколов увери присъстващите, че България ще поддържа нови бизнес начинания и ще се стреми да разшири партньорството си с корейски бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР