Сетивно дразнение има, но съзнанието не подозира за него –

...
Сетивно дразнение има, но съзнанието не подозира за него –
Коментари Харесай

Науката Най-Накрая Доказа! Ето Какво Ни Чака В Отвъдното! Разберете Дали Наистина Съществуват Духове!

Сетивно дразнение има, само че съзнанието не подозира за него – от което в страстите настъпва безпорядък. Учени откриват, че талази с периодичност сред 7 и 19 Hz могат да провокират нерешителност, суматоха и смут. Доказват го опити.

Учените, известни с желанието си да тероризират нищо неподозиращи жители, съумяват неусетно да пуснат инфразвук по време на концерт. В края на опита 22 % от хората оповестяват, че са изпитали възприятие на необяснима опасност, боязън и ледени тръпки.

За това събитие евентуално е отговорна еволюцията. За да се провокира инфразвук, не са нужни луди учени. Вулканите, земетресенията, огромните океански талази и даже мощният вятър в подножието на някой рид основават инфразвук.

Тигрите са изключително прочут източник. Нещата, които издават такива звуци, са огромни, мощни и рискови. Сякаш еволюцията ни е научила, че този тон не е на хубаво.

Инфразвукът е естествен феномен, незабележим е, не се възприема на умишлено равнище и може непринудено да провокира несъизмерим боязън - даже в случай че седите в празна стая. А това са главните признаци, които хората сочат като удостоверение, че едно място е населявано от духове.

Отговорът на тази мистерия ни води в лабораторията на Вик Тенди, предава Пик.

През 80-те години на XX век бритаският инженер Вик Тенди работел в здравна лаборатория, където станал очевидец на страховити феномени.

Хората от личния състав, в това число и Тенди, се оплаквали от непонятен боязън, подтиснатост и възприятието, че някой ги следи. И най-зловещото: тъмни фигури заставали в периферното им зрение, а когато се обърнели да ги видят, изчезвали.

След едно изключително необичайно прекарване, когато край бюрото му седяла странна сива форма, Вик Тенди решил да разбере какво става. Като човек на науката не помислил да вика екзорсист.

Най-напред открил, че призрачните явявания се случват най-много в една секция на лаботаторията. Забелязал, че в случай че постави там железен лист, закрепен в менгеме, той стартира да вибрира от единствено себе си. Полтъргайст? Не, инфразвук.

Един „ спокоен ” вентилатор в стената изпращал нискочестотни трептения, които отскачали от стените на лабораторията и формирали мощна вълна с периодичност 18,9 Hz – върха на спектъра, паникьосващ хората.

Тази нискочестотна вълна била задоволително мощна, с цел да резонира с човешката очна ябълка. Окото вибрира и възприема статичните предмети в периферията на зрението - рамката на очилата, крайче от косата или прашинка - като огромни движещи се форми.

Махнали вентилатора и призраците изчезнали.

За да ревизира теорията си, Тенди изследвал избата на непосредствен манастир, за която се носели страховити истории. Според локалните поданици пристъпилият прага й се вледенява, вижда сиви призраци и бързо си потегля, гонен от гадене и световъртеж.

Инженерът разкрил, че формата на избата я трансформира в съвършена резонаторна кутия за шума от околните заводи - основаните трептения били тъкмо 18,9 Hz.Трябва да знаем, че инфразвукът не работи еднообразно на всички, написа " Обекти ".

И въпреки всичко: в случай че се будите измежду нощ, усещате необичайно наличие на тавана или в мазето, в случай че някой от фамилията ви види фантом... викнете механик - може да е развален вентилатор.
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР