СЕТА ще увеличи нашата роля в глобален план – въпросът

...
СЕТА ще увеличи нашата роля в глобален план – въпросът
Коментари Харесай

От ГЕРБ подкрепиха СЕТА, аргументираха се с ролята ни в глобален план

СЕТА ще усили нашата роля в световен проект – въпросът за ратификацията е желаеме ли да се изолира България или не. Това сподели ръководителят на Комисията по външна политика и народен представител от ГЕРБ Джема Грозданова по време на разискванията на СЕТА.
„ Внимателно слушах и следих целия развой, който беше разказан повече от няколко години. Говорим за този въпрос. След като чух двете страни на залата – и лявата и дясната, още веднъж се появява един геополитически проблем, а не толкоз стопански, каквото в действителност е съглашението сред Европейски Съюз и Канада “, сподели още Джема Грозданова.
Тя обърна внимание, че това съглашение е подписано от всички страни членки, само че не е утвърдено от всички тях.
Джема Грозданова съобщи, че с политиката на протекционизъм проф. Гечев е е извадил освен София на улицата, само че и цяла България.
Депутатът от ГЕРБ разяснява и поръчката на Българска социалистическа партия за оферти сред първо и второ четене. „ Нямам какво да кажа против това, тъй като нашият устав го разрешава. Нека не забравяме, че това е интернационален контракт, който към този момент значително е в действие и вие може да извършите оферти единствено в едната страница, която е второто четене на закона и в която написа член 1 – ратифицира съглашението. Вие ще предложите смяната – не ратифицира съглашение. Това е предпочитание от ваша страна за отменяне на законопроекта. Ако вие имате днес волята да отхвърлите законопроекта за ратификация, можете да го извършите. Ние ще изчакаме още три дни за оферти сред първо и второ четене, само че това е една правна неплатежоспособност “, сподели още Грозданова.
„ Тенденцията на изолираност и на протекционизъм не е единствено запазена марка на опозицията, а на доста други страни. Всъщност няма задоволителни последици от тази политика в международен мащаб. За Европа съглашението е значимо заради тази причина. СЕТА е първото всеобхватно икономическо съглашение, подписано от Европейски Съюз с висок аиндустриализирана западна страна. То е едно от най-амбициозните търговски съглашение на Съюза. Явно вашата визия за него не е такава, както и за България “, сподели още Грозданова. Тя съобщи, че съглашението спомага и за оборване на евроскептиците.
Според нея СЕТА основава стопански благоприятни условия за България с най-малък риск за националния интерес. " Нека имаме опция за конкурентоспособност, да имаме опция за това да разгърнем капацитета на българската стопанска система. Няма да скрия обстоятелството, че по този метод в действителност ние ще задълбочим и нашите контакти с Канада, която е главен съдружник от НАТО и един от най-близките стратегически сътрудници на Европейски Съюз. По този метод ще увеличим въздействието както на съюза, по този начин и на България ", разяснява още Грозданова, представена от Фокус.
Тя разяснява и терзанията за ГМО продуктите и шистовия газ. Грозданова сподели, че това са неверни изводи и това не е добре осмислено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР