Сестрите Стефани и Габриела Стоеви имат за цел да се

...
Сестрите Стефани и Габриела Стоеви имат за цел да се
Коментари Харесай

Сестри Стоеви: Целта ни е класиране за финалния турнир през декември

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви имат за цел да се класират за финалния шампионат по бадминтон, който ще се организира през декември. За задачата шампионките от европейските игри в Баку би трябвало за запазят осмото си място в международната класация, която ще бъде актуализирана на 13 ноември.

“Надяваме се тази година да забележим имената си измежду първите 8. В момента сме осми, а това ни разрешава да участваме във финала. Има още три шампионата, които носят точки за тази класация и на тях би трябвало да се представим добре. Трябва да стигнем до четвъртфинал или полуфинал, с цел да си подсигуряваме участието”, това обявиха особено за БНР от Дания Габриела и Стефани.

В неделя европейските ни шампионки завоюваха купата на двойки на шампионата от сериите 100 в Алмере (Холандия). Във финала българките победиха представителките на домакините Селена Пийк и Черил Зайнен.

“Трудно беше във финала, тъй като девойките се бориха на 200 % против нас. Не оставиха перо да падне на игрището. Не ни позволяваха да вършим лесни точки. Успяхме да задържим няколко дълги разигравания и това беше ключа за успеха?, показа Стефани Стоева.

“Не беше елементарно. Всички имаха упования ние да спечелим. Всеки мач беше значим, тъй като успеха ни донесе доста точки за международната класация. В полуфиналите, където играхме против датчанките ни беше обезпокоеното, тъй като те отстраниха две от най-хубавите от най-силните двойки на Франция. Финалът беше малко по-труден, тъй като за първи път играхме против холандките, а те бяха домакини и всичко беше в тяхна полза”, добави Габриела Стоева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР