Сестрите от Либия могат да потърсят възмездие за ужаса, който

...
Сестрите от Либия могат да потърсят възмездие за ужаса, който
Коментари Харесай

Сестрите от Либия търсят кръвнина от £12 млрд. на Кадафи

Сестрите от Либия могат да потърсят отмъщение за ужаса, който претърпяха, от 12-те милиарда паунда на Муамар Кадафи, замразени в английски банки. Ще се посъветваме с юристи дали е допустимо да претендираме за обезщетение, оповестиха пред в. "Телеграф " Валя Червеняшка и доктор Здравко Георгиев.

Преди два дни стана ясно, че либийските активи се държат в английски финансови институции, а жертвите на режима не получават нищо.

Според адвокати с изключение на засегнатите от атентатите на ИРА, за които диктаторът достави експлозиви, обезщетения могат да получат и нашите медици, измъчвани в продължение на 8 години в либийски затвори.

Медиците заобикалят да приказват за кошмара. Смятат, че парична отплата за тъгите, които са понесли, в действителност им се дължи и ще се съветват с юристи.

Валя Червеняшка обаче не скри, че е доста скептична, тъй като за нея страна Либия не съществува и тъй като не има вяра в никакво правораздаване.

Нася Ненова е единствената от медиците ни в Либия, която получи правдивост по правосъден път. Близо 12 години след завръщането у нас тя съумя да завоюва делото в Софийския градски съд и осъди девет от своите мъчители. Служителите на Главно следствено ръководство на Джамахирията, измежду които и един военачалник, би трябвало да платят на Нася Ненова 500 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и 26 617 лв. за имуществени. Самата Нася съобщи, че компенсацията към този момент е единствено морално задоволство и до този миг няма финансово измерение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР