Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще посети днес демилитаризираната

...
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще посети днес демилитаризираната
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун ще посети демилитаризираната зона между Севера и Юга

Сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун ще посети през днешния ден демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея, с цел да изкаже съболезнования за някогашната първа дама на Южна Корея И Хи-хо, съобщи Ройтерс, като се базира на южнокорейското министерство на националното обединяване.

Северна Корея е споделила, че Ким Йо-чен ще посети граничното село Панминчжон довечера. Очаква се тя да се срещне с южнокорейски чиновници.

И Хи-хо, която умря в понеделник, беше вдовицата на някогашния южнокорейски президент Ким Те-чжун - първия водач на Южна Корея, срещнал се през 2000 година с тогавашния севернокорейски водач Ким Чен-ир.

Посещението на Ким Йо-чен става година откакто брат й Ким Чен-ун се споразумя с американския президент Доналд Тръмп на първата среща на върха сред Съединени американски щати и КНДР да работи за денуклеаризация на Корейския полуостров. Оттогава договарянията са в застой.
 Gulliver/Getty Images-->
Ким Те-чжун, който беше президент на Южна Корея сред 1998 и 2003 година, стана прочут като бранител на политиката на ангажиране със Северна Корея. Разведряването сред Сеул и Пхенян предходната година се разглеждаше като възкръсване на тази политика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР