Сестрата на лидера на Северна Корея предупреди Южна Корея да

...
Сестрата на лидера на Северна Корея предупреди Южна Корея да
Коментари Харесай

КНДР предупреди Южна Корея да спре с листовките или отменя военно споразумение

Сестрата на водача на Северна Корея предизвести Южна Корея да спре избягалите да изпращат листовки в демилитаризираната зона - ДМЗ, разделяща страните, като съобщи, че може да анулира скорошното двустранно военно съглашение , в случай че активността продължи.

Ким Йо-чен, която импровизирано е шеф на щаба на Ким Чен-ун , насочи предизвестието в изказване на държавната осведомителна организация KCNA в четвъртък.

Тя има поради хиляди " листовки срещу КНДР ", които неотдавна бяха хвърлени по северната страна на мощно укрепената ДМЗ, озаглавени " Избягали от севера ".

" Ако сходно злонамерено действи е, осъществено пред очите ни , бъде оставено да продължи под претекст на " независимост на личността " и " независимост на изложение ", южнокорейските управляващи неотложно ще се изправят пред най-лошите последици ", се споделя в нейното изказване пред KCNA.

В отговор на изказването на Северна Корея, представител на Министерството на обединяването на Южна Корея , което се занимава с междукорейските каузи, прикани за прекъсване на интервенциите с листовки .

Изпращането на листовки усилва напрежението в Северна Корея, крие екологични опасности и заплашва частната благосъстоятелност, съобщи представителят на министерството Йо Санг-кей на постоянен брифинг.

" Правителството е взело ограничения да спре издаването на брошури , няколко пъти ", добавя той.

Ким Йо-чен предизвести за анулация на междукорейското военно съглашение , което обещаваше да отстрани практическите закани за война вследствие на листовките.

Военният пакт, реализиран през 2018 година, към този момент " съвсем няма никаква стойност ", разяснява тя.

Тя също предизвести, че Северът ще се отдръпна от индустриалния план Кесон и ще закрие взаимния офис за връзка в граничния град на Север, с изключение на в случай че Сеул не спре сходни дейности .

Ким Йо-чен е най-видимото наличие към водача на КНДР през последните две години . Тя публично е заместител шеф на мощния Централен комитет на ръководещата партия.
 КНДР разиска усилване на нуклеарната си защита
КНДР разиска усилване на нуклеарната си защита

Ким чен Ун е управлявал срещата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР