Сестрата на Ким Чен Ун предупреди Южна Корея да се

...
Сестрата на Ким Чен Ун предупреди Южна Корея да се
Коментари Харесай

Пхенян предупреди Южна Корея да се готви за „най-лошата фаза“

Сестрата на Ким Чен Ун предизвести Южна Корея да се подготви за „ най-лошата фаза “, в случай че не бъдат взети ограничения против деятелите и бежанците, които изпращат балони с пропагандни листовки през границата със Северна Корея. Това стана ясно от нейно изказване, публикувано от националната организация KCNA.

На 31 май нови 50 хиляди балона с предизвестия за заплахите от нуклеарната политика на Северна Корея прелетяха към народно-демократичната република, съобщи „ Би Би Си “. Това явно е подразнило Ким Йо Чен, която е заместник-член на Политбюро и заместник-директор на отдела по пропагандата и пропагандата на Корейската работническа партия.

„ Властите в Южна Корея би трябвало да са осведомени с наредбите на Декларацията от Панмунджом и военното съглашение, в което и двете страни се съгласиха да забранят всевъзможни враждебни дейности, в това число разпръксване на листовки в регионите по Линията за помирение... Трудно е да се разбере по какъв начин подобен неприятен акт на неприязън се толерира на юг в такива времена “, разяснява тя и добави, че преди да се вършат „ глупави оправдания “, би трябвало да се сътвори закон с превантивни ограничения за повторното разпространяване на пропагандни материали срещу властта в Пхенян.

Накрая Ким Йо Чен приключва с това, че е най-добре Сеул да направи нужното, тъй като в противоположен случай ще се сблъска с „ най-лошата фаза “, само че без да се разяснява каква е тя.

В отговор на заканата представител на Министерството на обединяването заяви, че множеството листовки са открити на територията на Южна Корея и са замърсили околната среда.

В продължение на години посланията се изпращат от групата „ Борци за свободна Северна Корея “, като единствено за 2019 година това се е случило 11 пъти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР